Сучасні методи обігріву приміщення

Сучасні системи опалення приватного будинку зазвичай є електричними. Найбільш часто зустрічаються схеми, що працюють з використанням:

електроконвекторів;
стельових інфрачервоних обігрівачів;
кабельних та плівкових систем для підігріву стелі та підлоги.
При монтажі системи опалення в малоповерховому заміському будинку особливо ефективним є перший варіант. У процесі своєї роботи електроконвектори нагрівають холодне повітря приміщення, що надходить до них усередину, за допомогою нагрівальних елементів, віддаючи в навколишній простір теплий. Додатково повітря у приміщенні прогрівається за рахунок теплового випромінювання безпосередньо з поверхні електроприладу. За наявності електронної системи температуру повітря можна підтримувати на потрібному рівні. Необхідна кількість конвекторів визначається шляхом попередніх розрахунків, враховуючи потужність, необхідну для обігріву 1 куб.
Помноживши вибране значення на загальний об’єм приміщення та розділивши потужність вибраної моделі конвектора, можна знайти необхідну кількість приладів. Тим, хто шукає альтернативні системи опалення приватного будинку, відео наочно продемонструє принцип роботи та можливості інфрачервоних стельових обігрівачів:

Сюди ж можна віднести різні системи «тепла підлога», які можна використовувати як основне та додаткове джерело обігріву будинку.

Comments are closed.