Збереження тепла — економія на опаленні

Безперервне підвищення цін на всі енергоносії в Україні і пішов за ним зростання тарифів на всі комунальні послуги, і особливо на опалення, поставило переважну частину населення країни у вкрай важке становище. Оплата комунальних рахунків виявилася непосильною ношею для небагатого українського громадянина, який поставлений перед вибором: або плати величезні гроші, або замерзай в холодну пору року.

Зважаючи на вищенаведене єдиним ефективним способом економії коштів і створення комфортних умов є ретельне збереження тепла в своїх оселях. Саме тому попит на утеплення фасадів квартир в Києві, як і приватних будинків, стає дедалі більше.

З настанням холодного періоду року тепло залишає наші оселі на багатьох каналах. Це вікна, вхідні двері, холодні стелі й підлоги, горищні та підвальні приміщення, однак максимальні тепловтрати (до 40%) відбуваються через зовнішні стіни будівлі, безпосередньо схильні до дії зовнішнього середовища.

В першу чергу утеплення вимагають старі будівлі радянського періоду забудови, які становлять 70% житлового фонду країни. В ті часи основними будівельними матеріалами були цегла і панельні блоки. Ці матеріали володіють низькими теплоізоляційними характеристиками, проте радянські громадяни надійно забезпечувалися теплом завдяки безперебійній роботі центральної опалювальної системи при копійчаної вартості газу і електроенергії. Сьогодні часи кардинально змінилися, і думати про власний комфорт кожен повинен самостійно.

Найпопулярніші утеплювачі для фасаду

У відповідь на потребу населення в країні з’явилася велика кількість компаній, що надають якісні послуги по утепленню багатоквартирних будинків та приватного житла. Чи не змусили себе чекати і виробники теплоізоляційних матеріалів, що запропонували споживачеві досить широкий асортимент утеплювачів, що відрізняються як за технічними характеристиками, так і за ціною.

Найбільш популярними матеріалами для утеплення стін зовні на сьогоднішній день є екструдований пінополістирол, пінопласт і мінеральна вата. Ці матеріали схожі за своїми основними параметрами, однак досить відчутно різняться за ціною. Найбільш доступним для широких мас населення є всім відомий пінопласт, чим і пояснюється високий попит на цей утеплювач.

Як не потрапити в халепу

Варто звернути особливу увагу на те, що поряд зі спеціалізованими фірмами у всіх містах України з’явилося чимало сумнівних будівельних бригад, що продають свої послуги набагато дешевше, ніж у профільних компаній. Однак утеплення є складним технологічним процесом, що вимагає професійних знань і досвіду. Економія такою ціною загрожує виникненням досить важких наслідків: збільшенням тепловтрат, швидким руйнуванням стін і прилеглих конструкцій будівлі, втратою вкладених коштів і додатковим (і чималими) витратами на їх усунення!

Комментарии запрещены.